Arap Saçı Garnitürlü Sütlü Balık

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Levrek balığını yıkayın. Pullarını ve içini temizleyin. Baş ve kuyruk kısmını ayırın. Yüzgeçlerini çıkarın. Etsuyu ile haşlayın. Balığın derisi ve kılçıklarını alın. Fileto halindeki balığı fırın kabına alıp üzerine tuz, karabiber, 7-8 adet kapari çiçeği ilave edin. Tereyağını eritip, 4 çorba kaşığı unla kavurun. 1 çorba kaşığı krema, bir buçuk çay bardağı süt ve balık suyu ilave edin. Muhallebi kıvamında pişirin (bir tutam kaşar peyniri rendesi ekleyin). Balığın üzerini sütlü sos ile kaplayın. Haşlanmış mantar, kapari çiçeği, domates, biber ile süsleyin. Rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Tereyağını parçalar halinde koyun. Fırının ızgarasında peynir eriyinceye kadar kızartın. Fırından çıkınca arap saçlı patates garnitürü ile süsleyin. Deniz börülcesi salatası ile servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.