ÖNCELİKLE dili geniş bir kaba alın. Üzerini geçecek kadar su ve 1 çay bardağı sirke ilave edin. Bir gece buzdolabında bekletin. Daha sonra suyunu süzüp, iyice yıkayın. Düdüklü tencereye alın ve üzerini biraz geçecek kadar su, tuz ve tane karabiber ekleyin. Kısık ateşte iki buçuk saat pişirin. Suyunu süzün ve dili buzdolabında soğumaya bırakın. Soğuyan dili elinizle didikleyin. İçine ince kıyılmış taze soğan, maydanoz, ceviz ve tuz ilave edip, karıştırın. Yufkalardan birini düz bir zemine serin ve ortasına hazırladığınız dilli harçtan koyun. Yufkanın dört kenarını üst üste gelecek şekilde kapatın ve dikdörtgen bir yufka elde edin. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Yapışmaz yüzeyli bir tavada veya sac üzerinde önlü arkalı pişirin. Üzerine tereyağı sürün. Dilimleyip sıcak olarak servis yapın.