Divil

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Bulguru 1 su bardağı sıcak suyla ıslatın. Üzerini kapatıp şişmesini bekleyin. Patatesleri bol suda haşlayın. 3 tanesini soyduktan sonra ezin. Kalan patatesleri de küçük küp şeklinde doğrayıp kenara alın. Şişen bulgura ezdiğiniz patatesleri, un, yumurta, tuz ve karabiber ekleyip yoğurun. Elinizi hafifçe ıslatıp hazırladığınız bulgurlu harçtan küçük parçalar koparıp avucunuzda yuvarlayın ve kızgın yağda kızartın. Fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine alın. Sonra servis tabağına aktarıp üzerine sarmısaklı yoğurt ve küp doğradığınız patatesleri ekleyin. Pul biberi tereyağında yaktıktan sonra üzerine gezdirip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...