Haşhaşlı Lokum

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Yoğurma kabına un, maya, ılık süt, toz şeker ve tuzu koyup, ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve iki misli kabarana kadar bekletin. Dinlenen hamuru üç eşit parçaya ayırın. Her parçanın üzerine un serperek, oklava ile çok ince olmayacak şekilde açın. Bir kapta haşhaş ezmesi ile zeytinyağını karıştırın ve açtığınız hamurun üzerine bu karışımın üçte birini sürün. Yarım su bardağı tozş eker ve 1-2 çorba kaşığı ceviz serptikten sonra rulo yapın. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayın. Ruloları iki parmak genişliğinde kesin. Hamurların kestiğiniz kısımları üste gelecek biçimde, yağlanmış bir fırın tepsisine sık olmayacak şekilde dizin. Üzerine çırpılmış yumurta sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerlieri kızarana kadar pişirin.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.