Hürrem Sultan'ın Bohçası
Malzemeler
Yapılışı
-
1
İç harcı için sıvı yağı bir tavaya alın. Fıstıkları ekleyip kavurun. Yemeklik doğradığınız arpacık soğanları ve kıymayı ilave edip, kavurmaya devam edin. Kuş üzümünü ve diğer baharatları ekleyip pişirin. İnce kıyılmış maydanozu da katıp, soğuması için kenara alın. Sos için soğanı yemeklik doğrayın. Bir tavada margarini eritip soğan ve sarımsakları kavurun. Küp doğranmış domatesleri ve tuzu ekleyip soteleyin. Koyulaşınca, sosu ocaktan alın. Yufkaları üst üste düz bir zemine yayın. Pasta tabağı büyüklüğünde 2 adet daire çıkarın. İç harcı yufkaların ortasına yayın. Yufkayı bohça şeklinde büzüp, pırasa yaprağı ile bağlayın. Önceden ısıtılmış 250 derece fırında üzerlieri pembeleşene kadar pişirin. Sosu servis tabağına yayın. Bohçaları sosun üzerine yerleştirip, sıcak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler