Isırgan pidesi

Lezzetiye hayran bırakacak ısırgan pidesi tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Hamur için gereken tüm malzemeyi hamur yoğurma kabına alıp yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 1 saat mayalanmasını sağlayın. Pidenin iç harcı için ısırgan otu ve taze soğanları temizleyip doğrayın. Tuz ve pul biber ekleyin. 40 cm çapında bir fırın tepsisinin içine Bizim Yağ sürün. İlk hamur bezesini elinizle tepsinin içine yayın. Üzerine ısırgan otlu harcı yayıp diğer hamuru da tepsi büyüklüğünde açtıktan sonra harcın üzerine kapatın. Üzerine bolca eritilmiş Bizim Yağ sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika pişirin. Ilındıktan sonra dilimleyip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...