Kıymalı Ev Pidesi

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    KIYMALI harç için kıyma, küp doğranmış domates, kıyılmış biber, soğan, maydanoz, salça, karabiber ve tuzu karıştırın. Pide hamuru için unu tezgaha alıp, ortasını havuz gibi açın. Yaş maya, süt, yoğurt, sıvı yağ ve tuz ilave edip harmanlayın. Azar azar ılık su ekleyip, yumuşak kıvamlı ele yapışmayacak bir hamur elde edin. Üzerini örtüp, kabarana dek, yaklaşık 30 dakika dinlendirin. Hamurdan yumurta iriliğinde parçalar koparın. Hafif unlanmış tezgahta, merdane yardımıyla uzunlamasına açın. Ortalarına 2 çorba kaşığı kadar kıymalı harç yerleştirin. Kenarlarını hafif içe doğru kıvırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana dek pişirin. Fırından alıp, kenarlarına tereyağı sürün. Sıcak veya ılık olarak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.