Kıymalı Pidecik

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    ÖNCE iç harç için kıyılmış soğan ve sivri biberi sıvı yağda soteleyin. Kıymayı ilave edip, kavurun. Tuz, karabiber, pul biber, kekik ekleyip, karıştırın ve soğumaya bırakın. Hamur için yoğurma kabına un, yaş maya, sıvı yağ, toz şeker, tuz ve suyu alın. Tüm malzemeyi iyice yoğurduktan sonra üzerini nemli bir bezle örtün ve 10 dakika dinlenmeye bırakın. Hamurdan 10 adet beze yapın ve tekrar 15 dakika dinlendirin. Her birini 10 cm çapında açın ve ortalarına kıymalı iç harçtan koyun. Kenarlarından kıvırarak sandal şekli verin ve fırın tepsisine yerleştirin. Kenar kısımlarına yumurta sarısı sürün ve oda sıcaklığında 20 dakika bekletin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-18 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.