Kıymalı Pide

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Hamur için derin bir kasede un, toz maya, tozşeker ve tuzu karıştırın. Ortasını havuz şeklinde açıp sıvıyağ ve ılık su ilave edin. Orta yumuşaklıkta bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat mayalanması için bekleyin. İç malzeme için bir tavada ince kıyılmış soğan ve sıvıyağı kavurun. Kıymayı ilave edin ve kendi suyunu salıp çekene kadar kavurmaya devam edin. Ocağın altını kapatıp tuz, pulbiber ve karabiber ekleyip karıştırın. Ilınması için bir kenara alın. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın ve dikdörtgen şeklinde açın. Hamurların ortalarına kıymalı harçtan koyun ve iki uzun kenarı üstte birleşecek şekilde kapatın. Hamurları ters çevirip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine çırptığınız yumurta, yoğurt ve sıvıyağ karışımından sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.