Limonları ve suyu küçük bir sos tenceresine alıp tencereyi ocağa yerleştirin. Karışım kaynayınca ocağı kısarak 30 dakika limonlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Limonları tencereden alıp soğumaya bırakın. Soğuyunca her birini önce boyuna ikiye, sonra her yarımı yine boyuna dörde bölün. Limonları suyuyla birlikte orta boy bir kaseye alın. Tuz, limon suyu, zerdeçal, kibrit çöpü şeklinde doğranmış zencefil ve acı toz kırmızıbiber ekleyip karıştırın. Şekeri karıştırarak ve yavaş yavaş ilave edin. Tüm şeker eriyince cam bir kavanoza koyup kapağını sıkıca kapatın ve buzdolabında bir gün dinlendirin. Salatalarınızda veya sade pilav çeşitleri ile yiyebilirsiniz.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.