Mermer Yumurtalar (Marbled Eggs)
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Yumurtaları derin bir tencereye alın. Üzerlerini geçecek kadar su ekleyip katı olacak şekilde pişirin. Soğumaları için soğuk su altında birkaç dakika bekletin. Tencereye 1.5 litre kadar su koyun ve haşlanmış yumurtalar hariç tüm malzemeyi ekleyerek kaynatın. Bu sırada yumurtaların kabuklarını bir kaşık yardımı ile iyice kırın. Kabuğun yumurtadan ayrılmamasına dikkat edin. Kabuklarını kırdığınız yumurtaları kaynamakta olan suya atın ve 1 saat kısık ateşte kaynatın. Yumurtaları kabuklarını soyarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL