Mısır Ekmeği

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    ILIK suyun içine mayayı ve toz şekeri ilave edip, mayanın kabarmasını sağlayalım. Elenmiş una, mısır ununu ilave edip karıştıralım. Ortasını havuz gibi açıp, içine mayalı karışımı, sıvı yağı ve tuzu ekleyerek özlü bir hamur yoğuralım. Hamur kabının ağzını örterek ılık bir ortamda, hamur iki misli kabarana dek mayalandıralım. 25-30 cm çapındaki bir fırın kabını margarinle yağlayıp, tabanına un serpelim. Mayalanmış hamuru fırın kabına yayıp, ikinci kez mayalanması için oda sıcaklığında yarım saat bekletelim. Hamur tekrar kabardığında, üzerine bıçakla derin şekiller çizip, ısıtılmış 190 derece fırında, ekmeğin altı üstü pembeleşene dek pişirelim. Sıcak servis yapalım.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.