Osmanlı Pide
Malzemeler
Yapılışı
-
1
MAYA ve toz şekeri suda eritin. Un ve tuzu bir kaseye alın. Mayalı suyu ilave edip kulak memesinden yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve 1 saat dinlendirin.
Hamurdan 4 adet portakal büyüklüğünde parçalar koparın. Her bir parçayı unla birlikte açıp istediğiniz şekli verin. İçi için karides, küp doğranmış domates ve sivri biberi tereyağında kavurun. Ocağın altını kapatıp karabiber ve pul biber ilave edin. Küp doğranmış mantarı limonlu suda 15 dakika haşlayın ve süzün. Bütün malzemeyi karıştırın ve hazırladığınız hamurların üzerine pay edin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında hamurların altı ve üstü kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarıp rendelenmiş kaşar peynirini de üzerilerine serptikten sonra, kaşarlar eriyene kadar tekrar fırında tutun. Pişen pidelerin üzerilerine bal ve cevizi pay edin. Tarçın serptikten sonra sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL