Osmanlı Pide

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    MAYA ve toz şekeri suda eritin. Un ve tuzu bir kaseye alın. Mayalı suyu ilave edip kulak memesinden yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve 1 saat dinlendirin.
    Hamurdan 4 adet portakal büyüklüğünde parçalar koparın. Her bir parçayı unla birlikte açıp istediğiniz şekli verin. İçi için karides, küp doğranmış domates ve sivri biberi tereyağında kavurun. Ocağın altını kapatıp karabiber ve pul biber ilave edin. Küp doğranmış mantarı limonlu suda 15 dakika haşlayın ve süzün. Bütün malzemeyi karıştırın ve hazırladığınız hamurların üzerine pay edin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında hamurların altı ve üstü kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarıp rendelenmiş kaşar peynirini de üzerilerine serptikten sonra, kaşarlar eriyene kadar tekrar fırında tutun. Pişen pidelerin üzerilerine bal ve cevizi pay edin. Tarçın serptikten sonra sıcak olarak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.