Patates Cips
Malzemeler
Yapılışı
-
1
PATATESLERİN kabuklarını soyup robotta veya rendenin cips bölümünde rendeleyin. Su dolu derin bir kapta 1 saat bekletin. Sonrasında suyunu dökün ve yeniden su doldurup 1 saat daha bekletin. Bu işlemi, 5 kez daha tekrarlayın. Bunun nedeni, patatesin nişastasının tamamen çıkmasıdır. Bu şekilde patatesler toplam 5 saat suda kaldıktan sonra, sudan çıkarıp, iyice süzün. Kızdırılmış sıvıyağda altın sarısı rengi alana dek kızartın. Cipslerin biraz daha çıtır olması için, cipslerinizi aynı yağda ikinci kez kızartın. Servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL