2 çorba kaşığı pancar suyu (pancar suyunu renk vermesi için kattım ama fotoğrafta da gördüğünüz gibi, kek pişince pembe renk kaybolup, kahverengi oldu.)
Derin bir kaba, şeker ve suyu koyup, kısık ateşte şeker eriyene kadar karıştırarak pişirin. Yine derin bir kasede unu, pirinç ununu ve karbonatı karıştırın. Şekerli su karışımı soğuyunca unla birleştirin. Pancar suyunu ekleyin (isterseniz katmayabilirsiniz de). Fincan veya minik tart kalıplarına, yarısı doluncaya kadar kaşık yardımı ile karışımı boşaltın. Buharda pişiricide 20 dakika pişirin.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.