Sembüsek (Kapalı Lahmacun)

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    HAMUR için, mayayı 1 su bardağı ılık suda eritin ve kabarana kadar bekleyin. Sonra unu ekleyin. Tuz ilave edin. Ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar su ilavesi ile yoğurun. Hamuru, üzerine nemli bir bez örtüp, hamur kabarana dek oda sıcaklığında bekletin. Ayrı bir yerde iç malzemeyi hazırlayın. Soğanı doğrayıp, az sıvı yağda kavurun. Salçayı ilave edip çevirin. Üzerine kıymayı ekleyin. Biraz kavurup, doğranmış domates ve biber ilave edin. Tuzunu, karabiberini ayarlayın. En son ince kıyılmış maydanozu katıp karıştırın. Ocaktan alın. Hamurdan iri bezeler koparıp, tabak büyüklüğünde açın. Ortasına kıymalı harcı yayın ve hamuru kapatın. Üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • Muz ile Işıldayan Tarifler
  • Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
  • Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...