Siyah Pirinçli Zeytinyağlı Biber Dolma

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Siyah pirinci derin bir kaba alın ve üzerini geçecek kadar su ekleyip, 1 saat bekleterek süzün. Duru suyu çıkana kadar yıkayıp, süzdükten sonra bir kenara alın. Yemeklik doğranmış soğan, dolmalık fıstık ve 15 dakika sıcak suda bekletip, süzdüğünüz kuş üzümünü zeytinyağında kavurun. Pirinç, kabukları soyulup rendelenmiş domates ilave edip, 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin. Kıyılmış maydanoz, dereotu, tuz, karabiber ve yenibahar katıp, 2 su bardağı su ekleyin. Suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Yıkanmış ve kurulanmış biberlerin üst kısımlarını kesin ve içinin çekirdeklerini çıkarın. İç harcı biberlere paylaştırıp, dolmaları bir tencereye yan yana gelecek şekilde yerleştirin. Üzerine zeytinyağı ve suyu gezdirin. Kısık ateşte biberler yumuşayana kadar pişirin. Piştikten sonra servis tabağına alın ve soğuduktan sonra servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.