1 su bardağı ılık su
1 çorba kaşığı tozşeker
1 çorba kaşığı kuru maya
Alabildiği kadar un
Üzerine:
2 su bardağı tahin
1 çay bardağı tozşeker
1 çorba kaşığı susam
Ilık suya, şekeri ve mayayı koyup, kabarana dek bekletin. Kabarınca, unu yavaş yavaş elle karıştırarak ilave edin. Ele yapışmayacak hale gelen hamurun üzerine nemli bir bez örtüp, kabarana dek oda sıcaklığında bekletin. Hamurdan kahve fincanı büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizle biraz açıp içine bir tatlı kaşığı tahin akıtın ve yoğurun. Daha sonra merdane ile lahmacun inceliğinde hamurlar hazırlayın. Diğer hamurları da bu şekilde hazırlayın. Hazırlanan hamurların bir yüzlerini, varsa elektrikli ızgarada yoksa fırının sadece üstten pişirme ayarında kızartın. Ters çevirip, pişmeyen yüzeyine tahin, şeker ve susam gezdirin ve hamurun bu yüzünü de kızarana dek pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.