Yağlı Kırmızı Biber Turşusu
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Biberlerin tohum ve saplarını temizleyip kaynar suda 5 dakika haşlayın. Bir kenarda soğutun. Maydanozu yıkayıp sap kısımlarını kesin. Sarmısağı ayıklayıp, irice ezin. Maydanoz ve sarmısağı biberle harmanlayıp, kavanoza bastırın. Salamurasını hazırlamak için suyu kaynatıp içine 2 çorba kaşığı kaya tuzunu katın. Ilındıktan sonra kavanoza dökün. Sıvıyağ ve sirkeyi de ilave ettikten sonra ağzını sıkıca kapatıp serin bir yerde 20 gün boyunca beklemeye bırakın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL