Zerefet (Babiko)

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    UN ve tuzu yoğurma kabına alın. Mayayı 1 çay bardağı suda açın ve una ilave edin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar ılık su ekleyip, yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir
    bezle örtün ve yarım saat dinlendirin. Daha sonra bir fırın tepsisine yayın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında kabarıp, üzeri kızarana kadar pişirin. Pişip, ılındıktan sonra ekmeğin kenar kısmı kalacak şekilde üst kısmını kesip, çıkarın. Çıkardığınız üst kısmı bir kabın içinde ufak parçalara ayırın ve sarmısakla karıştırılmış yoğurdu dökün. 3 çorba kaşığı tereyağını eritip, üzerine ekleyin ve tümünü karıştırıp, ekmeğin içine doldurun.
    Kalan 1 çorba kaşığı tereyağını eritip, pulbiber serpin ve ydğurdunüzerine gezdirip, servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.