Ev Yapımı Mayonez

Kendi mayonezinizi kendiniz yapmanız için müthiş bir fırsat! Evde kolayca yapabileceğiniz gönül rahatlığıyla yemeklerinizde kullanacağınız enfes mayonez tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Temel malzemesini yumurta ve sıvıyağın oluşturduğu mayonez, sosisli sandviç, kumpir ve patates kızartmasının ayrılmaz bir parçası olarak sık sık sofralarımıza konuk olur.

  • 2

    Mayonezi evde kısa süre hazırlayabileceğiniz gibi çeşitli baharatlar ilave ederek farklı lezzetleri keşfe çıkabilirsiniz. Hazır olarak alınan mayonezler, yumurta akıyla hazırlanırken, ev yapımı mayonez yumurta sarısıyla hazırlanır.

  • 3

    Ayrıca ev yapımı mayonezde arzuya göre zeytinyağı, mısıryağı ve ayçiçeği yağı kullanabilirsiniz.

  • 4

    Oda sıcaklığındaki yumurta sarılarını mikserle köpürene dek çırpın. Azar azar zeytinyağı ilave edip, çırpılmış ve yoğun kıvamlı yoğurt halini alana dek mikserle çırpmaya devam edin.

  • 5

    Toz kırmızıbiber, hardal, limon suyu ve tuz ekleyip yeniden 1-2 saniye çırpın. Hazırladığınız mayonezi kullandıktan sonra kalan bölümünü sıkı ağızlı bir kavanoza koyup, buzdolabının alt rafında 1-2 gün saklayabilirsiniz.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.