Çilekli Dondurma
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Yarım su bardağı süte toz şeker ilave edip ısıtın. Kaynamaya başlamadan hemen önce altını kapatıp, soğumaya bırakın. Soğuyunca, üzerine koyulaştırılmış toz şekerli süt ve blenderde püre haline getirilmiş çilek ilave edin. Sonra hava almayan ve fazla derin olmayan bir kaba alın. Kapağını kapatıp, derin dondurucuda 3-4 saat veya buzdolabında ertesi güne dek dinlendirin.
-
2
Dolaptan çıkarıp 2-3 dakika boyunca hızlıca çırpıp, derin dondurucuya koyun. 30 dakikada bir, 3-4 kez bu işlemi tekrarlayın. Ardından hava geçirmeyen bir kaba aktarıp derin dondurucuda 4-5 saat daha dinlendirin. Kuplara pay edip, dilediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın. Not: Koyulaştırılmış şekerli sütü büyük marketlerden alabilirsiniz.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL