Yarım su bardağı süte toz şeker ilave edip ısıtın. Kaynamaya başlamadan hemen önce altını kapatıp, soğumaya bırakın. Soğuyunca, üzerine koyulaştırılmış toz şekerli süt ve blenderde püre haline getirilmiş çilek ilave edin. Sonra hava almayan ve fazla derin olmayan bir kaba alın. Kapağını kapatıp, derin dondurucuda 3-4 saat veya buzdolabında ertesi güne dek dinlendirin.
Dolaptan çıkarıp 2-3 dakika boyunca hızlıca çırpıp, derin dondurucuya koyun. 30 dakikada bir, 3-4 kez bu işlemi tekrarlayın. Ardından hava geçirmeyen bir kaba aktarıp derin dondurucuda 4-5 saat daha dinlendirin. Kuplara pay edip, dilediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın. Not: Koyulaştırılmış şekerli sütü büyük marketlerden alabilirsiniz.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.