Kavun Sorbe
Kavun sorbe; yaz aylarında serinlemek için harika bir seçenek. Hem doğal, hem de sağlıklı bir tatlı olan bu tarifi gelen konuklarınıza da gönül rahatlığı ile hazırlayabilirsiniz.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Kavunun olgun ve tatlı olanı tercih edip kabuğunu temizleyin. Çekirdeklerini temizleyin ve küp şeklinde doğrayın. Doğradığınız kavunları blender veya mutfak robotuna alın. Üzerine balı ekleyin. Püre haline gelene kadar çekin. Eğer kavun püresi çok yoğun olursa azar azar su ekleyerek kıvamını ayarlayabilirsiniz
-
2
Kavun püresine limon suyu ve kakuleyi ilave edin ve tekrar çekin. Limon suyu ve kakuleyi ilave edin ve tekrar çekin. Limon suyu hem tatlandırıcı olarak hem de sorbenin ferahlatıcı tadını ve kıvamını düzenleyici olarak tarife ayrı bir katacaktır. Hazırladığınız kavun karışımını dondurma kalıbına dökün. Dondurma kabının üzerini streç film veya kapakla kapatın.
-
3
Dondurucuya koyun ve yaklaşık 4-6 saat boyunca dondurun. Sorbenin tamamen donması için ara sıra karıştırabilirsiniz. Kavun sorbe tamamen donduktan sonra dondurma kaşığı yardımıyla yuvarlaklar çıkarın. Küçük kaselere veya servis kuplarına yerleştirin. Taze nane yaprakları ile süsleyip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Ünlü Şeflerden Sevgililer Günü'ne Özel Menüler
- Somon ve Mevsim Sebzelerinin Dansı
- 2025'in Rengi Mocha Mousse Tonlarında Tatlar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL