Yaban Mersinli Dondurma

Pratik ve lezzetli tarifiyle yazları ferah geçirmenizi sağlayacak yaban mersinli dondurma tarifi

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Küçük bir tencereye yaban mersinlerini, şekeri koyun. Orta ateşte, yaban mersinleri yumuşayıp şeker eriyene kadar yaklaşık 10-15 dakika pişirin. Karışımı ocaktan alın ve pürüzsüz hale gelene kadar blender'de karıştırın. Karışımı ince bir süzgeçten geçirin ve soğumaya bırakın. Büyük bir karıştırma kabında kaymak, süt, vanilya ve bir tutam tuzu birleştirin. Soğuyan yaban mersinli karışımı ekleyin ve iyice karıştırın. Dondurucuya yerleştirin.

  • 2


    Karışımı dondurucuya koyduktan sonra 3-4 saat boyunca her 30 dakikada bir çatal veya el mikseri kullanarak iyice karıştırın. Bu işlem, karışımın homojen bir şekilde donmasını ve buz kristallerinin oluşmasını önler. Dondurma tamamen donduktan sonra dondurma kaşığıyla toplar çıkararak kaselere koyun. Üzerine yaban mersinleri ve nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.