Hamsili Mısır Ekmeği

Hem doyurucu hem de sağlıklı bir alternatif arıyorsanız, bu tarifi hemen deneyin!
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Hamsiyi ayıklayıp, kılçığını çıkardıktan sonra yıkayıp, süzgece alın. Derin bir kaba mısır unu, süt ve suyu koyup, pürüzsüz bir hal alana kadar çırpın. Un, toz şeker, karbonat ve tuzu ilave edin. Tüm malzemeyi iyice karıştırın ve yarısını yağlanmış orta büyüklükte bir fırın tepsisine boşaltın.
- 2
Hamsiyi tepsideki hamurun üzerine dizin ve kalan hamuru boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Ilındıktan sonra dilimleyerek, servis yapın. - 2
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL