Mayayı yarım çay bardağı ılık suda 10-15 dakika bekletin. Unu geniş bir kaba alıp ortasını açın. Bu kısma maya, tuz ve kalan suyu ekleyerek, elastik bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamur ele yapışmayacak hale gelince üzerine nemli bir bez örterek 1 saat ilk mayalanma işlemi için dinlenmeye bırakın.
Mayalanan hamura keten tohumu, kabak çekirdeği, ay çekirdeği ve ceviz ekleyip yavaşça yoğurarak karıştırın. Hamuru büyük boy bir baton kalıba yerleştirin. Üzerine süt sürüp, kabak çekirdeği serpiştirin. 2 saat kadar daha mayalandırın. İkinci mayalanma da gerçekleştikten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.