Ayva Marmeladı
Ayva marmeladı, kış aylarının serinliğinde sofralara tatlı bir ısı getiren klasik bir lezzettir. Ayvanın doğal tatlılığı ve hafif ekşi notaları, marmelada zengin bir aroma kazandırır.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Kabukları temizlenmiş ayvaları rendenin kalın tarafı ile rendeleyip, tencereye alın. 1 su bardağı su ekleyip haşlayın. Suyunu süzüp, ayva suyunu ve püresini farklı kaplara alın. Ayva suyuna 2 su bardağı su ve toz şeker ekleyip kaynatın.
-
2
Limon suyu, karanfil ve kabukları temizlenmiş badem ilave edip kaynatmaya devam edin. Ayva püresini ekleyip 5-10 saniye daha kaynatın. Soğuk olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL