Lavantalı Kayısı Marmeladı

Lavantalı Kayısı Marmeladı

Lavantalı kayısı marmeladı tarifi kısa ve kolay. Evinizde yapabileceğiniz eşsiz tarifi ile lavantalı kayısıcı marmeladı nasıl yapılır?

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Kayısıların çekirdeklerini çıkarıp ikiye bölün ve üzerine suyu ilave edin. Meyveler yumuşayana dek pişirin. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın.

  • 2

    Ilınan meyveleri blenderden geçirip yeniden tencereye alın ve üzerine toz şeker ekleyin. Kısık ateşte dibi tutmasın diye arada bir karıştırarak 40 dakika pişirin.

  • 3

    Üzerine lavanta ve limon suyunu ekleyin. 10 dakika daha pişirip ocaktan alın. Sıcakken temiz ve kuru kavanozlara, üzerlerinde bir parmak boşluk kalacak şekilde doldurun.

  • 4

    Kısa sürede kullanacaksanız kapaklarını soğuduktan sonra kapatın. Serin ve güneş almayan bir yerde saklayın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...