Lavantalı Kayısı Marmeladı
Lavantalı kayısı marmeladı tarifi kısa ve kolay. Evinizde yapabileceğiniz eşsiz tarifi ile lavantalı kayısıcı marmeladı nasıl yapılır?
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Kayısıların çekirdeklerini çıkarıp ikiye bölün ve üzerine suyu ilave edin. Meyveler yumuşayana dek pişirin. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın.
-
2
Ilınan meyveleri blenderden geçirip yeniden tencereye alın ve üzerine toz şeker ekleyin. Kısık ateşte dibi tutmasın diye arada bir karıştırarak 40 dakika pişirin.
-
3
Üzerine lavanta ve limon suyunu ekleyin. 10 dakika daha pişirip ocaktan alın. Sıcakken temiz ve kuru kavanozlara, üzerlerinde bir parmak boşluk kalacak şekilde doldurun.
-
4
Kısa sürede kullanacaksanız kapaklarını soğuduktan sonra kapatın. Serin ve güneş almayan bir yerde saklayın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL