Mürdüm Eriği Reçeli

Hem lezzetli hem de sağlık açısından değerli bir meyve olan Mürdüm Eriği reçel olarak sofralarınıza çok yakışacak.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Mürdüm eriğini yıkayıp, ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkarın. Geniş bir tencereye alıp üzerine şekeri ilave edin. Bu şekilde bir gece boyunca dinlendirin.

  • 2

    Ertesi gün ocağa oturtup, ağır ateşte tahta kaşıkla ara sıra karıştırarak şekeri eritin. Şeker tamamen eriyince, ocağın altını biraz açın. Kaynamaya başlayınca içerisine tarçın ve karanfil ekleyin. Üzerinde oluşan köpüğü kaşık ile alın. Bu şekilde 20-25 dakika boyunca koyu kıvama gelene kadar kaynatın.

  • 3

    Limon suyunu ekleyip tencereyi ocaktan alın. Kavanozlara sıcakken koyup, ağzını kapatıp serin bir yerde saklayın. Dilediğiniz zaman servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.