Üzümlü ve Keçi Peynirli Dilimler
Üzümlü ve keçi peynirli ekmek dilimleri nasıl hazırlanır? Merak edenler için pratik tarifiyle üzümlü ve keçi peynirli dilimler tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Sızma zeytinyağı ile istediğiniz miktarda taze kekik yaprakları, bal, çok az miktarda tuz ve karabiberi bir kabın içinde karıştırın.
-
2
Tanelenmiş üzümü ilave edip iyice karıştırın ve fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, ızgara veya turbo modunu kullanarak üzümleri 15 dakika pişirin.
-
3
Fırınınızın bu özellikleri yoksa pişme süresini uzatıp, üzümler çatlayana kadar pişirin. Baget ekmeği dilimleyip hafifçe kızartın. Cevizleri yapışmaz yüzeyli tavada kavurun.
-
4
Keçi peyniri, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ve birkaç dal kekiğin yaprakların çatalla ezerek karıştırın. Ekmek dilimlerinin üzerlerine sürün.
-
5
Soslu kızarmış üzümleri ekmek dilimlerinin üzerine paylaştırın. Üzerlerine cevizbadem karışımından serpip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri