Üzümlü ve Keçi Peynirli Dilimler

Üzümlü ve keçi peynirli ekmek dilimleri nasıl hazırlanır? Merak edenler için pratik tarifiyle üzümlü ve keçi peynirli dilimler tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Sızma zeytinyağı ile istediğiniz miktarda taze kekik yaprakları, bal, çok az miktarda tuz ve karabiberi bir kabın içinde karıştırın.

  • 2

    Tanelenmiş üzümü ilave edip iyice karıştırın ve fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, ızgara veya turbo modunu kullanarak üzümleri 15 dakika pişirin.

  • 3

    Fırınınızın bu özellikleri yoksa pişme süresini uzatıp, üzümler çatlayana kadar pişirin. Baget ekmeği dilimleyip hafifçe kızartın. Cevizleri yapışmaz yüzeyli tavada kavurun.

  • 4

    Keçi peyniri, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ve birkaç dal kekiğin yaprakların çatalla ezerek karıştırın. Ekmek dilimlerinin üzerlerine sürün.

  • 5

    Soslu kızarmış üzümleri ekmek dilimlerinin üzerine paylaştırın. Üzerlerine cevizbadem karışımından serpip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...