Acı Soslu Kuzu Kuşbaşı

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    MARGARİNİ tencerede eritin. Kuşbaşı doğranmış etleri tencereye alın. Suyunu bırakıp çekene kadar pişirin. Üzerine küp doğranmış soğan ve domatesleri ekleyin. Sarmısakları ezip tencereye ekleyin. Acı biberin tohumlarını çıkartıp ince ince doğrayın ve tenceredeki yemeğe ilave edin. Üzerine sıcak suyu gezdirin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Tencerenin kapağını kapatın. Yemek kaynamaya başlayınca kısık ateşe alın. Etler yumuşayıncaya kadar 30-35 dakika kadar pişirin. Beğendi için patlıcanları ocak üzerinde közleyin. Kabuklarını soyup çatalla ezin. Margarini bir tencerede eritin. Unu ekleyip sararana kadar kavurun.
    Patlıcan ve tuz ekleyip karıştırın. Devamlı karıştırarak sütü yavaş yavaş ekleyin. 7-8 dakika pişirin.
    Peyniri ilave edip tencereyi ocaktan alın ve karıştırın. Beğendiyi servis tabağına yayın. Pişen eti beğendinin
    ortasına yerleştirip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • 2025 Trendi Swicy Lezzetler
  • Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
  • Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...