Bulguru, 1 su bardağı kaynar su ile ıslatıp suyunu çekene kadar bekletin. Üzerine tuz, karabiber, kimyon ve biber salçası ekleyip yoğurun. Yumurta ve unu ekleyip yeniden yoğurarak kenara alın. İçini hazırlamak için kıymayı bir tavaya alıp suyunu çekene kadar pişirin.Üzerine ince kıyılmış soğanı ilave edin. 2-3 dakika pişirdikten sonra biber salçası, tereyağı, pulbiber, tuz ve karabiberi ekleyip kavurun. Soğumaya bırakın. Önceden hazırladığınız hamurdan bir parçayı kenara alın. Kalan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizi ıslatarak yuvarlayın ve ortalarını açın. İçlerine hazırladığınız harçtan doldurup yeniden
kapatın ve yuvarlayın. Kenara ayırdığınız hamurdan da fındık büyüklüğünde yuvarlak köfteler yapın. Et suyunu
tencereye alıp, domates, limon suyu, tuz ve karabiber ekleyerek kaynatın. İçine nohutları ve küçük köfteleri ilave edin. Ayrı bir tavada tereyağını eritip nane ve salçayı yakın. Bu sosu tencereye ekleyin. Büyük köfteleri de katıp, köfteler yumuşayana kadar pişirin. Maydanozla süsleyip, servis yapın.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.