Antepfıstıklı misket köfte

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    PİRİNCİ 5 dakika sıcak suda bekletip süzün. Üzerine antep fıstığı, kıyma, rendelenmiş soğan, yumurta, ekmek içi, tuz ve karabiber katıp, yoğurun. Bu karışımdan küçük parçalar koparın ve misket büyüklüğünde köfteler hazırlayın. Suyu bir tavada ısıtın ve köfteleri ekleyin. Suyunu çekmesine yakın zeytinyağı ilave edin ve köfteler pembeleşene kadar pişirin. Kabak ezmesi için kabağı rendeleyin ve tencereye alın. Zeytinyağı ile birlikte suyunu salıp çekene kadar pişirin ve soğumaya bırakın. Dövülmüş sarımsağı yoğurtla karıştırın ve içine kıyılmış dereotunu ilave edin. Bu karışıma ceviz, fındık, kabak ve tuz ekleyip, karıştırın. Misket köfte ile birlikte servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.