Baklalı Yahni

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    BAKLAYI temizleyip arzunuza göre doğrayın ve kenara alın. Eti kuşbaşından biraz daha irice doğrayın. Havucu soyup halka halka doğrayın. Kerevizi rendeleyin. Kereviz sapı kullanacaksanız ince kıyın. Sarmısakları dövün. Domateslerin çekirdeklerini çıkarıp rendeleyin. Soğan ve maydanozu ince kıyın. Sıvıyağı bir tavaya alıp kızdırın. Etleri kızartıp kenara alın. Tavadaki yağın üzerine soğan ve sarmısağı ekleyip bir-iki çevirin. Daha sonra havuç ve kerevizi ekleyip birlikte sote edin. Karışımı bir tencereye aktarıp üzerine rendelenmiş domates, salça, karanfil, defne yaprağı, su, şarap ve maydanozun 4/3'ünü ekleyin. Bir-iki çevirdikten sonra etleri, tozşekeri, tuz ve karabiberi ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp kuzu eti kullandıysanız 45 dakika, dana eti kullandıysanız bir buçuk saat pişirin. Yemeği ocaktan almanıza yarım saat kala, ayıkladığınız baklayı tencereye ekleyin. Piştikten sonra servis tabağına alın. Kalan maydanozu ekleyerek servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.