BİR tencereye 1 çorba kaşığı tereyağı alıp, kızdırın. Küçük doğramış sarmısak ve defne yaprağını ekleyin. Bir-iki kez çevirip, etleri ilave edin. Etlerin rengi değişene dek 5 dakika soteleyin. Üzerini iki parmak geçecek kadar su koyup, kaynatın. Kaynayınca ateşi kısın. Kısık ateşte etler yumuşayıp, yağıyla kalana dek pişirin. Bir kaşık yardımı ile çevirerek ateşte kavurun. Diğer bir tavada, kalan tereyağında küp küp doğranmış patates ve havuçları kızartın. Dereotu ve taze soğanı ince ince kıyıp, etlere ilave edin. Tuzunu, karabiberini ve kekiği koyup, harmanlayın. Servis tabağına alın. Dilerseniz pilav ile birlikte servis yapın.
Pilav için: 2 su bardağı yıkanıp süzülmüş pirinci, 1 çorba kaşığı tereyağında kavurun. Üzerine 3 su bardağı su ve tuz ekleyin. Pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. Demlendirip servis yapın.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.