Ekmek Kırıntılı Kuzu Budu

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    KUZU budununun üzerindeki kemiği kasabınıza çıkarttırın (incik kemiğinin alt ucu kalsın). Sarmısağı dövüp, tereyağı, tuz ve karabiberle karıştırın. Karışımı kuzu budunun her tarafına, özellikle iç kısımlarına sürün. Mutfak ipi ile budu sıkıca sarın. Sarkan parçalar kalırsa içe doğru katlayın. Pişirme torbasının içine 1 çay kaşığı un serpin. Sallayarak, unun torbanın her tarafına yayılmasını sağlayın. Daha sonra budu torbaya yerleştirin. Torbayı birkaç yerinden çatalla delin. Ağzını bağlayıp bir fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 1.5 saat pişirin. pTorbadan çıkarıp fırın tepsisine yerleştirin. Diğer taraftan kıyılmış maydanozu, ekmek kırıntısı ile karıştırın. Üzerine yumurta akı, beyaz peynir, tuz ve karabiber ilave edin. Karışımı kuzu budunun üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Fırından alıp, dilimleyerek servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.