Ekşili Köfte

Sumağın verdiği ekşi tatla muhteşem bir lezzete dönüşen tarif, yaz ayları için ideal!

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Nohut ve barbunyayı akşamdan ıslatın. Ertesi gün, tereyağı ve kemikli etlerle birlikte düdüklü tencereye yerleştirin. Üzerini aşacak kadar su ekleyip, 25 dakika pişirin. Diğer tarafta, kıyma, rendelenmiş soğan ve bulguru derin bir kaba alıp, tuz ekleyin. Yumuşayıncaya kadar yoğurup, yumurta ve un katarak yoğurmaya devam edin. Kıvam alınca, fındık iriliğinde parçalar koparıp, yuvarlayın. Daha sonra tencerede pişen malzeme ile karıştırarak, iyice yumuşayıncaya kadar kaynatın. Üzerine sumak suyunu ilave edip, sıcak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...