PATLICANLARI alacalı soyup, ikiye bölün. Daha sonra her patlıcan parçasını, dibine tam olarak inmeden, 4'e bölün ve tuzlu suda yarım saat bekletin. Bu arada etleri tencereye alın. Üzerine yağı ve piyazlık doğranmış soğanları ekleyip, et kendi bıraktığı suyu çekene dek soteleyin. Suyunu çeken etin üzerine rendelenmiş domates ve ikiye bölünmüş sarmısakları, tuz ve karabiberi ekleyip, etler yumuşayana dek pişirin (gerekirse çok az su ilave edin). Ayrı bir yerde suyu süzülmüş ve kurulanmış patlıcanları bir tepsiye veya tencereye dizin. Böldüğünüz parçaların arasına, hazırlanan etleri doldurun. Üzerine koruk ekşisi ve etin suyundan gezdirip, fırın veya ocakta 10 dakika pişirin. Arzuya göre maydanoz serpip, sıcak olarak servis yapın.