Ekşili Kutırma

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    PATLICANLARI alacalı soyup, ikiye bölün. Daha sonra her patlıcan parçasını, dibine tam olarak inmeden, 4'e bölün ve tuzlu suda yarım saat bekletin. Bu arada etleri tencereye alın. Üzerine yağı ve piyazlık doğranmış soğanları ekleyip, et kendi bıraktığı suyu çekene dek soteleyin. Suyunu çeken etin üzerine rendelenmiş domates ve ikiye bölünmüş sarmısakları, tuz ve karabiberi ekleyip, etler yumuşayana dek pişirin (gerekirse çok az su ilave edin). Ayrı bir yerde suyu süzülmüş ve kurulanmış patlıcanları bir tepsiye veya tencereye dizin. Böldüğünüz parçaların arasına, hazırlanan etleri doldurun. Üzerine koruk ekşisi ve etin suyundan gezdirip, fırın veya ocakta 10 dakika pişirin. Arzuya göre maydanoz serpip, sıcak olarak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.