Erikli Dolma

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Patlıcan, kabak ve dolmalık biberlerin içlerini çıkarın. Kabak ve patlıcanın çıkan içlerini ince kıyın. Yaprakları hafifçe haşlayın. Soğan ve sarmısakları ince kıyın. Domateslerin kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkarın ve ufak ufak doğrayın. Bir kapta kıyma, domates, kıyılmış sebze içleri, yağ, salça, soğan, sarmısak, tuz ve karabiberi iyice karıştırın. Pirinci ilave ederek yoğurun. Sebzelerin içine malzemeyi doldurun ve ağızlarını domates dilimleriyle kapatın. Dolmaları tencereye yerleştirin. Yaprakları da sarıp ayrı bir tencereye dizin. Üzerine ve çevresine can eriklerini yerleştirin. Her iki tencereye de az miktarda tuz ve 1 çay bardağı su ilave ederek önce hızlı, sonra yavaş ateşte pişirin. Dolmalar dinlendikten sonra, eriklerle birlikte servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...