iç malzemesi için soğanları küp şeklinde doğrayın. Yağ, fıstık ve soğanı bir tencerede fıstıklar pembeleşene kadar kavurun. Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin. Salçayı, küp doğranmış domates ve biberleri ekleyip 2-3 dakika pişirin. Tuz, limon suyu ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip suyunu çekene kadar pişirin. Daha sonra ocaktan alın. Ilınması için bir kenarda bekletin. Hamuru için mayayı, tozşeker ve 1 su bardağı ılık su ile karıştırarak çözün. Maya kabarana kadar bekleyin. Kabaran mayayı un, sıvıyağ, süt ve tuz ile karıştırıp, yoğurun. Hamuru 20 dakika bekletin. 1 Mayalanan hamuru 8 eşit parçaya bölüp merdaneyle açın. 2 Hamurların ortasına iç malzemesinden 1-2 kaşık koyun. 3 Kenarları ortaya doğru kapatın. Ters çevirip yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.