Etli Karalahana Sarması

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    1KARALAHANA yapraklarının 5 adedini kenara ayırıp, kalanların damarlarını temizleyin. Kaynar suda 1 dakika haşlayıp bekletmeden buzlu soğuk suya atın. Pirinci ılık suda yıkayıp süzün. 2Dana kıyma ve kuzu kıymayı bir kaba alıp üzerine pirinç, tuz ve karabiber ilave edip karıştırın. Lahana yapraklarına hazırladığınız harçtan koyup sarın. 3Küçük bir tencerenin dibine halka doğranmış soğan ve havucu koyup üzerine kuzu kol kemiklerini yerleştirin. Kemiklerin üzerini ayırdığınız karalahana yaprakları ile sarın. Üzerine sarmaları yerleştirin. Tencerenin kapağını kapatıp, 15 dakika çok kısık ateşte pişirin. Daha sonra kenarlarından tencereye kemiklerin seviyesini geçmeyecek kadar sıcak su ilave edin. Çok kısık ateşte 1 saat daha pişirin. 10 dakika dinlendirip servis tabağına aktarın. Pulbiber serpip, sarmısaklı yoğurt eşliğinde sıcak olarak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.