KURU patlıcanları kaynar suda buruşuklukları gidene kadar yaklaşık 15 dakika haşlayın. Kıymayı derin bir kaba alın. Üzerine pirinci, ince kıyılmış soğanı ve tüm malzemeyi katıp iyice yoğurun. İç harcı patlıcanların yarısına gelecek şekilde doldurup. Uçlarını elinizle bastırarak yassılaştırın ve patlıcanların ağzını kapatın. Yatay şekilde tencereye dizin. Dolmaların üzerine çıkacak kadar sıcak su ilave edin ve üzerine yaklaşık 1 kg'lık bir ağırlık koyun. Orta ateşte kaynayana kadar pişirin. Kaynadıktan sonra altını kısın ve 25 dakika bu şekilde pişirin. 10 dakika dinlendirip, ayranla servis yapın.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.