Etli Polenta

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    İrmik topları için su ve sütü tencereye alıp kaynatın. Tuz ekleyip karıştırın. Sürekli karıştırarak irmiği ilave edin ve kısık ateşte 2-3 dakika kıvam alana dek pişirin. Ocaktan alıp üzerine kaşar peyniri ve tereyağını ilave ederek karıştırın. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp sıcakken şekil verin ve kenara alın. Etli iç malzeme için zeytinyağını fırına dayanıklı bir tavaya alıp, üzerine et, kabaca doğranmış soğan, kıyılmış sarmısak, kimyon ve toz kırmızıbiber ekleyip, ara sıra karıştırarak eti kavurun. Salça ekleyip karıştırın. Su ve tozş eker ilave edip, et yumuşayana dek pişirin. Ocaktan alıp, dörde bölünmüş domates, barbunya ve kıyılmış maydanoz katıp karıştırın. Üzerine irmik toplarını yerleştirip, önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzerileri pembeleşene dek pişirin.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.