Etli ve Cevizli Enginar

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Eti, 3 çorba kaşığı tereyağı veya tuzlu Tereyağı'nda suyunu salıp çekene dek kavurun. Üzerine küp doğranmış soğan ekleyip soteleyin. Bezelye, 1 çorba kaşığı salça, tuz ve karabiber ilave edip 5 dakika kavurun. Kıyılmış dereotunu ekleyip karıştırın. Enginarları kaynar limonlu suda 1-2 dakika haşlayıp suyunu süzdürün ve yayvan bir tencereye yan yana yerleştirin. Üzerlerine etli harcı pay edin. Küçük bir tavayı ocağa oturtun, sonra 1 çorba kaşığı tereyağı'nda 1 tatlı kaşığı salçayı kavurun. 3.5-4 su bardağı sıcak suyla karıştırın. Enginarların olduğu tencereye ilave edip, tencerenin kapağını kapatın ve kaynayana dek harlı, kaynadıktan sonra kısık ateşte enginarlar yumuşayana dek pişirin. Üzeri için tereyağı'nı tavada eritip, irice kırılmış ceviz ilave ederek 1-2 dakika kavurun. Enginarları servis tabağına alın. Üzerlerine kavrulmuş ceviz serpiştirip, dereotu ile süsleyin ve sıcak olarak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.