Etli Karalahana Sarması

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    PİRİNCİ sıcak suda 20 dakika ıslatın. Süzüp kenara alın. Satır kıymasını geniş bir kaba koyun. Üzerine ince kıyılmış soğan, pirinç, karabiber, kimyon ve tuz ekleyip iyice yoğurun. Karalahanaların saplarını kesip 10 dakika haşlayın. Soğuk sudan geçirip süzün. Düz bir zemine alıp orta kısımlarındaki sert bölümleri bıçakla kesin. Lahana yapraklarına hazırladığınız harçtan koyup sarın ve tencereye yerleştirin. Üzerine küçük parçalar halinde tereyağı ekleyin. Sarmaların üzerine bir tabak koyun. Tencereye 2 su bardağı sıcak su ilave edin. Kısık ateşte 45-50 dakika pişirip sıcak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.