Fırında Kuzu Kol
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Kuzu ön kolu iyice yıkayıp büyükçe bir fırın tepsisine alın. Marine etmek için üzerine soya sos, sıvıyağ ve balı gezdirin. Baharatları ekleyip 2-3 saat marine edin. Etin üzerine bıçakla yarıklar açıp sarmısakları bu yarıkların içine yerleştirin. Soğanları temizleyip ikiye bölün ve tepsiye yerleştirin. Üzerine 1 su bardağı su gezdirip alüminyum folyo ile kapatın. Tepsiyi önceden ısıtılmış 200 derece fırında 2 saat tutun. 2 saat sonunda üzerinden folyoyu çıkartıp 15 dakika daha üzeri kızarana kadar pişirin. Keskin bir bıçakla dilimleyip patlıcan beğendiyle birlikte servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL