Fırında Baharatlı ve Püreli Et

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    SIVIYAĞIN yarısını bir tencereye alıp etleri üzerine ekleyin. Etler suyunu salıp yeniden çekene kadar kavurun. Su, kekik ve tane biberleri ilave edip pişmeye bırakın. Yumuşayınca ocaktan alıp suyunu süzün. Diğer taraftan kalan sıvıyağı bir tavaya alıp ince doğranmış mantarları 2-3 dakika sote edin. Ocaktan alıp süzdüğünüz etlerle karıştırın. Tuz katın. Üzerine kıyılmış maydanoz ekleyin. Karışımı bir fırın kabına alın. Püreyi hazırlamak için, patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun ve iyice ezin. Bir tencereye alıp ocağa oturtun ve üzerine tereyağını ekleyin. Sürekli karıştırarak sütü azar azar karışıma yedirin. Suyunu tamamen çekince ocaktan alıp biberiye, muskat ve tuz ilave edin. Ilındıktan sonra bir sıkma torbasına alın. Püreyi fırın kabındaki etlerin üzere sıkın. Üzerine ince kıyılmış kırmızı biber serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirip servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.