SIVIYAĞI bir tavaya alıp ince kıydığınız soğanı rengi dönene kadar kavurun. Üzerine pirinç ve bulguru ilave edin. 2-3 dakika kavurup suyunu ekleyin. Suyu çekilince ocaktan alın. Üzerine kıydığınız dereotu, nane ve maydanozu ekleyin. Tuz ve karabiber ilave edip karıştırın ve kenara alın. Domates ve biberleri yıkayıp içlerini temizleyin. Hazırladığınız harçtan içlerine doldurun. Dolmaları derince bir fırın kabına yerleştirin. Sosu hazırlamak için, bir tavaya sıvıyağı alıp üzerine küp doğranmış domatesi ilave edip soteleyin. Ocaktan alıp kıyılmış dereotu, maydanoz ve tuz ekleyip karıştırın. Karışımı dolmaların üzerine dökün. Fırın kabının üzerini alüminyum folyo ile kapatıp önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Daha sonra folyoyu çıkarıp yeniden fırına sürün. Dolmaların üzeri kızarana kadar pişirip ocaktan alın. Ilındıktan sonra servis yapın.